Halverwege de Peperstraat, vanaf een afstandje herkenbaar aan de mooie zwarte luifel, vind je Smid Eten & Drinken. Een grote, maar sfeervolle zaak waar je je meteen op je gemak voelt. De houten tafels en stoelen, de plantjes, bloemenvaasjes en waxinelichtjes – en misschien ook wel de ouderwetse klok en koffiemolen – lijken te zorgen voor dat prettige thuisgevoel.
 
De kaart is niet heel uitgebreid, maar er staat zeker genoeg lekkers op. Zo zijn de kip club sandwich en het broodje carpaccio echte aanraders voor de lunch, en voor het diner – geserveerd op donderdag, vrijdag en zaterdag – zijn de fish and chips en de spies met kippendijen onze favorieten. Je kunt hier natuurlijk ook terecht voor alleen een kopje koffie of thee, eventueel met een stuk overheerlijke zelfgemaakte appeltaart!
 
Af en toe organiseert Smid Eten & Drinken een special, zoals een pannenkoekenmiddag voor kinderen of een gezellige mosselavond. Op alle andere dagen zijn er voor de kleintjes ook pannenkoeken te bestellen en voor ouders met jonge kinderen is dit sowieso een fantastisch restaurant, want achterin is er een hele coole speelhoek voor ze ingericht. Zo kunnen de kids lekker spelen terwijl jij heerlijk zit te genieten van je lunch of je diner. Een fijn kindvriendelijk restaurant dus!
 

Parkeren:

De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen liggen aan de Gedempte Where, maar daar is het vaak erg druk. Bekijk onze plattegrond met de parkeermogelijkheden in het centrum van Purmerend.
 

Adres:

Smid Eten & Drinken
Peperstraat 23
1441 BH Purmerend
 

Telefoon:

0299 846260
 

Website:

www.smidetenendrinken.nl
 

Openingstijden:
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag


gesloten
09:30 – 17:00
09:30 – 17:00
09:30 – 23:00
09:30 – 23:00
10:30 – 23:00
gesloten

WonenWonen