Maak kennis met kunstenaars en hun werk tijdens de jaarlijkse Kunstroute op 5 en 6 oktober. In dit weekend kun je verschillende makers van schilderijen, beelden, keramiek, sieraden en grafische kunst ontmoeten en meer te weten komen over hun creaties. Dit gebeurt in hun eigen atelier of op een gastlocatie in Purmerend, Zuidoostbeemster of Kwadijk. Hier vind je alle locaties uit de Kunstroute van 2019.
 
In de drie weken voorafgaand aan de Kunstroute kun je alvast wat kunstwerken van de deelnemers bewonderen in 30 etalages van winkels in het centrum van Purmerend, zoals bij Boekhandel Het Leesteken, de Wereldwinkel en Ghvino, de Georgische Wijnhandel. Er liggen kaartjes en boekjes voor zowel de Etalageroute als de Kunstroute voor je klaar bij de deelnemende winkels. Online vind je ze bij de website van de Kunstroute.
 
Op zaterdag 14 september om 11:00 uur begint de officiële opening van ‘Kunst in de Etalage’ bij Koopman Optiek. Hierna volgt een rondleiding langs alle etalages en als afsluiting wordt er bij Brenda’s Café nog gezellig wat gegeten en gedronken!
 

ETALAGEROUTE

Wanneer:

14 september t/m 4 oktober 2019
 

Locatie:

Binnenstad Purmerend
(Kaasmarkt, Peperstraat, Dubbele Buurt, Breedstraat en Zuidersteeg)
 

Website:

www.kunstroutepurmerend.nl
 

KUNSTROUTE

Wanneer:

5 en 6 oktober 2019
 

Locatie:

Purmerend, Zuidoostbeemster en Kwadijk
 

Website:

www.kunstroutepurmerend.nl
 
BoekenBoeken